Sport

Në vend të “20%” do të shkruajmë “shqiptarë”, deklaroi Zaev

Kryeministri Zoran Zaev nuk ka dilema se të gjithë aktorët politik do t’i pranojnë rezultatet e regjistrimit, meqë të gjithë qytetarët u regjistruan. Ai thotë se është i gatshëm që përkufizimin e gjuhës shqipe në Kushtetutë si gjuhë të cilën e flasin 20% e popullsisë, është i gatshëm ta ndryshojë.

Kryeministri më herët nuk e ka mohuar mundësinë edhe për përfshirjen në Kushtetutë të bullgarëve si etni që jeton territorit të vendit, ashtu siç e kërkon Republika e Bullgarisë. Nuk është thënë kur dhe si kjo do të realizohet.

Ndërkohë regjistrimi i popullsisë përfundoi në fund të muajit shtator por rezultatet e tij duhet të shndërrohen në statistika konkrete gjatë gjashtë muajve të ardhshëm. Sipas Entit Shtetëror të Statistikës, kjo mund të bëhet shumë më shpejtë, pak ditë para ose pas vitit të ri.

Gjithashtu mund te shikoni

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button