Lajme

Imami shqiptar emërohet këshilltar në administratën e kryebashkiakut të Nju Jorkut

Kryebashkiaku i Nju Jorkut, Bill de Blasio, ka emëruar Imamin shqiptar, Tahir Kukaj, si këshilltar në administratën e tij, duke e angazhuar në dy borde të qytetit: në bordin për të rinjtë dhe në bordin këshillues për të moshuarit.

Bordi këshillëdhënës ka 31 anëtarë. Këshilli Bashkiak rekomandon 10 nga anëtarët- dy nga secila bashki- që të përfaqësojnë më mirë diversitetin e qytetit. Të paktën 16 anëtarë vijnë nga organizatat jofitimprurëse që u shërbejnë njujorkezëve më të vjetër. Anëtarët e tjerë kanë përvojë dhe njohuri në shërbimet sociale, shëndetin dhe komunitetin akademik.

Akti i Amerikanëve të Vjetër dhe Statuti i Qytetit kërkojnë që DFTA të ketë një Bord Këshillimor. Kryetari emëron të gjithë anëtarët, të cilët shërbejnë për tre vjet dhe nuk paguhen për punën e tyre.

Nën kompetencën e kryetarit të Bashkisë se Nju Jorkut janë mbi 300 borde dhe komisione.

Këto borde merren me pothuajse çdo fushë të politikave publike dhe ndërveprojnë me çdo agjenci të qytetit.

Ata janë një pjesë vitale e qeverisë së qytetit, duke marrë vendime kritike të politikave dhe duke këshilluar Kryetarin e Bashkisë dhe agjencitë për një gamë të gjerë çështjesh urgjente.

Bordet përbëhen nga një kombinim i qytetarëve, punonjësve të qeverisë dhe ekspertëve të politikave – të gjithë individë që punojnë pa u lodhur për t’i shërbyer qytetit.

Zyra e Emërimeve punon për të siguruar që këto borde të funksionojnë në kapacitetin e tyre të plotë përmes emërimit të individëve të kualifikuar që përfaqësojnë një sërë interesash të qytetit.

Bordet e qytetit përfaqësojnë një nëngrup aktiv të qeverisjes së qytetit – bordet po krijohen vazhdimisht për të këshilluar për çështje të reja, dhe bordet pushojnë së ekzistuari pasi qëllimi i tyre është shërbyer. Si i tillë, numri i bordeve është gjithmonë në ndryshim.

Tahir Kukaj, është Imam i Qendrës Islame Kulturore Shqiptare në Nju Jork dhe Kapelan i NYPD.

Kukaj, për vitin e tretë radhazi është renditur në listën e 100 personalitetëve më me ndikim për vitin 2020 në Staten Island të Nju Jorkut, listë kjo e përgatitur nga e përjavshmja politike “City & State” (Shteti dhe Qyteti).

Kukaj i cili vjen nga Tërsteniku i Drenasit është vlerësuar për përkushtimin e tij për t’i inkurajuar qytetarët e besimeve të ndryshme për të punuar së bashku, njëherësh për të edukuar amerikanët në lidhje me fenë islame.

Kukaj është imami i parë që është ftuar për ta hapur seancën e Asamblesë së Shtetit të Nju Jorkut me lutje fetare dhe me fjalim rreth rëndësisë së Muajit të Ramazanit.

Edhe Kongresisti amerikan, Max Rose, pati zgjedhur imamin Kukaj, për të ofruar lutjen me rastin e inaugurimit të tij.
Para disa vjetësh, Kukaj ishte ftuar edhe nga kryetari i Bashkisë së Nju Jorkut, Bill de Blasio, për ta bekuar linjën e re të tragetit që transporton njujorkezët çdo ditë nga Beach Channel Drive dhe Beach 108th Street, në Rockaway Park.

Pikërisht për këtë “altruizëm dhe vetmohim” të treguar në shërbim të komunitetit të tij që Senatori i Shtetit Andrew Lanza në emër të Senatit të New York-ut e ka nderuar si “një individ që meriton respektin dhe nderimin më të lartë”.

Gjithashtu mund te shikoni

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button