Lajme

Gjermani, bileta mujore bëhet 9€ anekënd vendit

Rritja e çmimeve ka bërë që Berlini zyrtar t’i dal në ndihmë popullit të vet. Nga 1 qershori, bileta mujore e udhëtimit do të kushtojë vetëm 9 euro në gjithë Gjermaninë.

Në qershor, Qeveria Federale prezantoi biletën e kursimeve për tre muaj (90 ditë), e cila është e vlefshme në të gjitha rrjetet rajonale të transportit.

Kjo do ta bëjë udhëtimin me autobus dhe tren jashtëzakonisht të lirë. Por si funksionon saktësisht gjithçka?

Bileta prej 9 € është një biletë e transportit publik me zbritje të madhe që kushton 9 € në muaj kalendarik. Bileta është pjesë e të ashtuquajturës ‘Paketa e lehtësimit të kostos së energjisë’, me të cilën qeveria federale dëshiron të zbusë rritjen e mprehtë të çmimeve të energjisë dhe karburantit për shkak të inflacionit dhe luftës në Ukrainë.

Kur fillon dhe sa kohë është e vlefshme bileta 9 €?

Fushata fillon më 1 qershor dhe zgjat tre muaj. Në qershor, korrik dhe gusht, ju mund të blini një biletë mujore të vlefshme në të gjithë Gjermaninë për 9 €. Kjo do të thotë që ju paguani 27 € për të gjithë tre muajt. Bileta është gjithmonë e vlefshme nga data 1 deri në fund të muajit – pavarësisht se kur e keni blerë.

Ku vlen bileta prej 9 €?

Transporti lokal dhe rajonal në të gjithë Gjermaninë. Përfshihen të gjithë trenat nëntokësorë, trenat periferikë, autobusët e planifikuar, tramvajet dhe klasa e dytë e trenave ekspres rajonalë dhe rajonalë. Bileta prej 9 € mbulon edhe tragetet BVG. Pra, nuk ka rëndësi nëse e keni blerë biletën tuaj në Meck-Pom, Bavari apo Saarland, ju mund ta përdorni atë për të udhëtuar në të gjithë Gjermaninë. Por kini kujdes: bileta prej 9 € nuk është e vlefshme për autobusët ICE, IC, EC ose në distanca të gjata.

A është e vlefshme bileta prej 9 euro në mbarë vendin?

Përgjigje e shkurtër: po. Por sigurohuni që të zgjidhni vetëm lidhjet rajonale të trenave dhe të mos hipni aksidentalisht në një ICE.

Gjithashtu mund te shikoni

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button