KosovaLajme

Ushtria jonë më e mira në botë

NGA: DEDË PREQI

FSK-ja, Ushtria e Kosovës, themelet e saj i gjejmë në shpirtin e një populli liridashës, i cili në kapitullin e parë rreth natyrës së saj e nxjerrim këtë domethënje, është një Ushtri e paqës, një ushtri e popullit dhe një ushtri që është formuar për të mbrojtur interesat e popullit të vet dhe interesat e shtetit të Kosovës.

Në këtë fotografi ku edhe kryetarja e shtetit të Kosovës, dr.Vjosa Osmani, së bashku me ushtarët e Forcave të Sigurisë së Kosovës, e japin pamjen më të bukur dhe të drejtpërdrejtë, se Ushtria e jonë është më e mira dhe më reja në botë, dhe Republika e Kosovës, është shtet i lirë dhe sovran, që trajton ekzistencën e vet me një Ushtri dhe Forcë Mbrojtëse, për gjitha komunitetet dhe pëllëmbët e teritorit të Kosovës.

Edhe në librat e shenjtë Hyji thotë, nuk është mirë që njeriu të jetë vetëm, do t’ia bëjë një ndihmë që të mëkëmbët në këmbët e veta.

Sikur, ashtu e solli zoti Amerikën dhe popullin amerikan, që për fatin e shqiptarëve të kujdeset dhe sikur gjithë njerëzimi dhe shoqëritë e botës të jenë të lirë edhe ky komb mund të pozicionohet përballë natyrës dhe tokës së vet që i takon, i cili mund ta zotëroj dhe qeverisë vetëvetën në tokën e parardhësve të vet iliro-dardan.

Në ceremoninë e pranimit të një donacioni me vaksina nga SHBA-të, kundër Coronavirusit, presidentja e Kosovës, zonja Vjosa Osmani, në falenderimin e saj tha, ky donacion i këtij vendi mik tregon, jo vetëm shprehjen e një soldariteti, por tregon edhe miqësinë e sinqertë mes këtyre dy vendeve, një miqësi të përhershme me njëra-tjetren, ashtu sikur thoshte edhe presidenti historik dr.Ibrahim Rugova.

Dhe tani këto ditë me rastin e pranimit të një donacioni tjetër me mjete të blinduara nga SHBA-të, për FSK, apo për Ushtrinë e Kosovës, me çrast shprehen mirënjohje të thella SHBA-ve, nga kryeministri Albin Kurti dhe presidententja Vjosa Osmani, duke theksuar se, me mbështetjen e këtij vendi mik, Kosova do të ecën në rrugën e vet në gjitha fushat e zhvillimit dhe në gjitha fushat tjera çfarëdo qofshin, poashtu edhe në fushën e sigurisë dhe paqës së këtij populli dhe këtij vendi.

Poashtu, fjalët e zonjës presidente ishin mjaftë domethënëse dhe në kuptimin falenderues për SHBA-të, si gjithëherë përkujdesen që Kosova, të zhvillojë kapacitetet e veta edhe në fushën ushtarake, e cila jo vetëm të tregoj ambicjet e veta, por së shpejti të bëhët edhe anëtare e NATO-s,.

Ndër të tjera presidententja Osmani, duke falenderuar ndihmën dhe përkrahjen e popullit amerikan për të gjitha shërbimet si edhe paisjet e tanishme ushtarake për FSK-në, duke shpresuar se në të ardhmën e shpejtë SHBA-të, do të mundësojnë edhe helikopter të nevojshëm për Kosovën, që do ti shërbejnë këtij populli për të shpëtuar jetëra të njerëzve, poashtu edhe për nevoja të tjera emergjente, apo katastrofa natyrore.

Gjithashtu mund te shikoni

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button