Lajme

Riçard Lukaj, shqiptaro-amerikani që cilësohet si “magjistari” i Wall Street

Riçard Lukaj i lindur në Itali nga prindër shqiptarë, Lukaj cilësohet si “magjistari” i Wall Street, duke mbetur një nga menaxherët më të rinj të një rangu aq të lartë.

Riçard Lukaj, biznesmen dhe veprimtar i njohur në botën e biznesit amerikan dhe pjesëtar në Këshillin shqiptaro-amerikan, shërben si Drejtor i Lartë Menaxhues në The Bank Street Group LLC.

Lukaj ka më shumë se 20 vjet përvojë bankare investimesh që ka origjinuar, strukturuar dhe ekzekutuar më shumë se 200 marrëveshje me vlerë mbi 100 miliardë dollarë me vlerë transaksioni.

Shqiptari Lukaj është një themelues i “Bank Street” dhe ka ekzekutuar qindra transaksione gjatë karrierës së tij të suksesshme bankare në investime, duke filluar nga shumëllojshmëri nga bashkime dhe blerje, nënshkrime borxhi, kapitali dhe letra me vlerë derivate, ristrukturime, shitje ekskluzive dhe mandate të tjera këshilluese financiare. Lukaj shërbeu si “Drejtor i Përgjithshëm Ekzekutiv Banking Street Telecom Funding Corp”. Ai shërbeu si një Bankier i Investimeve. Gjithashtu u përfshi në industrinë e telekomit për 12 vjet. Ai shërbeu si Drejtor i Lartë Drejtues në “Bear, Stearns & Co”., ku ai drejtoi praktikën e Telekomunikacionit në zhvillim për tre vjet. Gjatë mandatit të tij në “Bear Stearns”, ai kontribuoi në zhvillimin e një prej ekskluziviteteve më të forta bankare të investimeve në Ëall Street.

Lukaj ka marrë pjesë në industri dhe konferenca të shumta rregullatore dhe është njohur për arritjet e tij në botimet kombëtare. Ai shërben si Drejtor i Paqes së Mendjes në “Light Speed ​​Inc”.

Ai shërbeu si Drejtor i TransMedia Corp dhe Bank Street Telecom Funding Corp. Z. Lukaj u emërua si Konsull Nderi në Republikën e Shqipërisë nga Departamenti i Shtetit i SHBA dhe Ministria e Punëve të Jashtme në Shqipëri në 2002.

Lukaj është themelues dhe shërben si President i “Lukaj Foundation, Inc”., një organizatë bamirëse e cila mbështet organizata të ndryshme bamirësie.

Lukaj u bashkua gjithashtu në themelimin e Fondacionit për “Nëna dhe Fëmijë të Shëndetshëm në Kosovë” për nder të vajzës së tij të ndjerë Adelina, e cila më vonë u riemërua “Aksioni për Nënat dhe Fëmijët”, duke siguruar pajisje mjekësore thelbësore për nënat dhe foshnjat e Kosovës në krizë. Lukaj ka qenë gjithashtu themelues dhe / ose mbështetës i APEN (Rrjeti Shqiptar i Profesionistëve dhe Sipërmarrësve), “Motrat Qiriazi”, organizata kryesore e grave shqiptare, Fondacioni Kulturor Shqiptaro Amerikan, Organizata Kombëtare Shqiptaro Amerikane dhe shumë rajone të tjera shqiptare, institucionet fetare, arsimore dhe kulturore.

Gjithashtu mund te shikoni

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button