HistoriLajme

ILIRET në Dalmaci kultivuan vreshtat para 2800 vitesh

Shkruan: Preveza ABRASHI

Veçori e vreshtave ne Primošten, të gdhendur në gur, kilometra te mureve guri, një ode për punën dhe këmbënguljen e njeriut . Rrushi eshtë kultivuar që nga shek 8 pes, kur vreshta janë mbjellë nga Ilirët dhe Liburnet , tradita vazhdoi te grekët dhe romakët, dhe nga shekulli i 7-të te kroatët.

– La particularité des vignobles de Primosten, Babic variétés sculpté dans la pierre, des kilomètres de murs de pierre, une ode à l’œuvre humaine et de la persévérance. Les vignes sont cultivées depuis le 8ème siècle avant J.-C., lorsque les vignes ont été plantées par les Illyriens et les Liburniens, la tradition s’est perpétuée par les Grecs et les Romains, et à partir du 7ème siècle, par les Croates.

– Prepoznatljivi primoštenski vinogradi sorte Babić isklesani u kamenu, kilometri suhozida, oda su ljudskom radu i upornosti.
Vinova loza na ovom području uzgaja se od 8. st. prije Krista, kada su vinograde sadili Iliri i Liburni, a tradiciju su nastavili Grci i Rimljani, te od 7 st.

Gjithashtu mund te shikoni

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button