Lajme

10 profesionet e së ardhmes së afërt që nuk kanë nevojë për diplomë

Tregu i punës po ndryshon me shpejtësi. Nga një moment në tjetrin. Si rezultat i kësaj shpejtësie të paparë, vazhdimisht krijohen nevoja të reja në sektorin e punësimit. Sipas një sondazhi të “CNBC”, aktualisht janë 10 profesione në zhvillim dhe në rritje në SHBA, të cilat do të jenë në kërkesë të madhe brenda 10 viteve të ardhshme. Dhe në fakt, pa nevojën ose kërkesën e një diplome universitare ose autoriteti tjetër të arsimit të lartë.

Lista e 10 profesioneve;

Teknik i shërbimit të turbinave me erë

Teknik i instalimit të paneleve diellorë

Asistent Terapist Profesional

Fizioterapist

Asistent i Fizioterapistit

Infermier në shtëpi

Masazhues

Zhvillues i pajisjeve kompjuterike

Inspektor i Zjarrit të Pyjeve

Mësues autodidakt

Gjithashtu mund te shikoni

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button