Lajme

Ekspertët e “Principe di Corleone” pranë prodhuesve të verës shqiptare

Në kuadër të fazës së tretë të zbatimit të projekti “Angazhimi i Diasporës në transferimin e njohurive bujqësore në Shqipëri” me mbështetjen financiare të IOM Albania, Dhoma e Biznesit e Diasporës Shqiptare, në partneritet me Shoqatën e Kultivuesve Italianë (AIC) organizojnë takimin B2B online të fokusuar në sektorin e vreshtarisë.

Dhoma e Biznesit te Diasporës duke vlerësuar kapacitet prodhuese dhe përpunuese të sektorit të vreshtarisë në vend, të favorizuara nga klima mesdhetare, tradita e kultivimit të hardhisë me variete të shumta, teknikat e prodhimit të nënprodukteve dhe ndikimin ekonomik që sjell çdo përmirësim në secilën apo të gjitha hallkat e zinxhirit deri në produktin final, mundëson ofrimin e ekspertizës dhe arritjeve të një prej sipërmarrjeve familjare më të konsoliduar dhe të suksesshme të sektorit të vreshtarisë në Italinë e Jugut.

Në ketë takim me bizneset vendase të vreshtarisë, ekspertët e “Principe di Corleone” do të ndajnë ekspertizën e tyre shekullore në trajtimin e çështjeve esenciale të procesit të prodhimit, teknikave dhe teknologjisë së përdorur krahas elementeve specifikë të trajtimit dhe ruajtjes së verës.

Gjithashtu mund te shikoni

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button