HistoriLajme

Emri Kosovë i krijuar nga serbët , duhet të ndërrohet!

Duhet të krijohet një komision kombëtar dhe mbarëkombëtar në trojat iliro-shqiptare për të diskutuar krijimin e një etnonim tjetër për të emëruar këtë Shtet të ri që ishte i pushtuar nga despotët dhe kriminalet serb.Prandaj, ata janë « autokton » dhe jo një popull pushtues i ardhur nga rrafshinat e Azisë Qendrore, siç janë të gjithë Sllavët e jugut dhe Bulgarët , dhe Hugarezët…

Nga Mathieu Aref

Unë solemnisht porosis ndryshimin e etnonimit që i është dhënë « Kosovës dhe kosovarëve ». Ky emër është i krijuar nga Serbët, emër që shpjegohët në gjuhën e tyre : « fusha e mëllenjëve » (Kosova polje).

Paradoksalisht Serbët për këtë betejë po ndjekin një fitore, ndërsa ajo ishte një “humbje” (disfatë) e cila ka ndodhur në datën fatale të 15 qershor 1389 (kalendari julian).

Duhet të krijohet një komision kombëtar dhe mbarëkombëtar në trojat iliro-shqiptare për të diskutuar krijimin e një etnonim tjetër për të emëruar këtë Shtet të ri që ishte i pushtuar nga despotët dhe kriminalet serb.

Sigurisht që “kosovarët” mund të jenë vetëm SHQIPTARË që kanë qenë pjesë së grupit etnik Pelasgo-Ilir në gadishullin të Evropës jug-lindore për mijëvjeçarësh.

Prandaj, ata janë « autokton » dhe jo një popull pushtues i ardhur nga rrafshinat e Azisë Qendrore, siç janë të gjithë Sllavët e jugut dhe Bulgarët , dhe Hugarezët (nga rajoni aziatik të Uralit) dhe Tsiganët (nga India), etj.

Duke pritur ribashkimin e trojave iliro-shqiptare, do të ishte e nevojshme të gjejmë një emër tjetër për këtë shtet të ri. Në të njëjtën rast, unë porosis që të gjitha trojat Iliro-Shqiptare të heqin qafë shumë emrash gjeografike (qytete, rajone, etj.) të krijuara qysh kohë nga pushtuësit sllav jugorë.

Gjithashtu mund te shikoni

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button