Shkodra

Shkodra i jep lamtumirën, kamarierët fushatë “bakshishi sot shkon për Musaenin”

Shkodra i jep lamtumirën, kamarierët fushatë “bakshishi sot shkon për Musaenin”

Shkodra i dha sot lamtumirën 20 vjecarit, Musaen Zeneli, një prej katër personave qe humbi jeten gjate konfliktit për plazhin…
“Zoti të dhashtë bereqet n’tru”: 6 thënie interesante shkodrane

“Zoti të dhashtë bereqet n’tru”: 6 thënie interesante shkodrane

Shkodra është një prej qyteteve më të kahershme të Shqipërisë, me një histori banimi mijëvjeçare në qytet dhe krahinë. Qyteti…
Policët serbë “pushtojnë” Velipojën, polici i Kosovës publikon pamjet

Policët serbë “pushtojnë” Velipojën, polici i Kosovës publikon pamjet

Policët serbë “pushtojnë” Velipojën, polici i Kosovës publikon pamjet Disa policë serbë janë parë në qytetin bregdetar të Velipojës. Ata…
“Shkodra dhe Korça, qytetet e dashurisë, ia merrnin edhe Tiranës”

“Shkodra dhe Korça, qytetet e dashurisë, ia merrnin edhe Tiranës”

Gjithmonë Korça dhe Shkodra kanë bërë krushqira, ilakara, siç e quajmë me këtë fjalë të vjetër turke. Në përgjithësi, si…
Rikthim në traditë, me recetat dhe ritet e sofrës së moçme shqiptare: Bukë e kryp e zemër

Rikthim në traditë, me recetat dhe ritet e sofrës së moçme shqiptare: Bukë e kryp e zemër

Rikthimi tek rrënjët është pjesë e pandarë e secilit njeri, të gjithë herë pas here përpiqemi të rikthehemi pas qoftë…
Zbulim i befasishëm në Shkodrën e shekullit XII

Zbulim i befasishëm në Shkodrën e shekullit XII

Nga kalaja simbol i kryeqendrës kulturore të veriut, vjen rishtas një zbulim i jashtëzakonshëm. Ekspedita arkeologjike polake, që po kryen…
E pazakontë në Shkodër, oborret e shtëpive të përmbytura mbushen me peshq

E pazakontë në Shkodër, oborret e shtëpive të përmbytura mbushen me peshq

Këto pamje të pazakonta vijnë nga shtëpitë e përmbytura në Shkodër. Dhjetëra peshq kanë mbushur oborret e banorëve të përmbytur.…
Trashëgimia historike/ Urat e bukura të Shqipërisë

Trashëgimia historike/ Urat e bukura të Shqipërisë

Me lumenjtë e saj të shumtë, Shqipëria ofron gjithashtu edhe ura të veçanta, të cilat zbukurojnë vendin duke treguar njëkohësisht…
Back to top button