Lajme

Shqiptarët që nuk deklarohen Shqiptarë… Historia e harruar

Dhjetra mijëra shqiptarë të harruar…Ata flasin ende gjuhën shqipe, por nuk deklarohen shqiptarë…Cila është historia e tyre ? Si u asimiluan ? Çfarë ndodh sot në këtë zonë që dikur ishte pjesë e territoreve shqiptare ?Presioni, dhuna, joshja… Jane te verteta te forta, por qe hedhin drite mbi nje nga pjeset me te dhimbshme te historise shqiptare.

Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse. Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.

Gjithashtu mund te shikoni

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button