Lajme

Nëse i merrni 10 mijë euro kredi, Qeveria iu dhuron 300 euro

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka marrë sot vendim për operacionalizimin e masës 3.6 – Mbështetja e likuiditetit familjar.

Me anë të kësaj mase, të gjithë personat që marrin kredi konsumuese deri në shumën 10 mijë euro, nga data 1 tetor 2021 e tutje, mund të aplikojnë për subvencionim të kredisë.

“Shuma e subvencionimit për secilin aplikues që kualifikohet është 10% e shumës totale të kredisë, deri në maksimumin prej 300 euro. Të interesuarit për përfitim nga kjo masë fillimisht duhet të marrin kredinë në ndonjërën nga institucionet financiare të licencuara në Kosovë, e pastaj të plotësojnë formularin për aplikim (i cili do të publikohet ditët në vijim). Pas konfirmimit të saktësisë së aplikacionit, subvencioni paguhet në llogarinë bankare të kredimarrësit”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Financave.

Operacionalizimi i kësaj mase, sipas Ministrisë, synon mbështetjen e likuiditetit familjar, për të mbuluar shpenzimet sezonale familjare, shpenzimet e shkollës, apo edhe mbylljen e bilanceve të kartelave kreditore, apo çfarëdo shpenzimi tjetër që sadopak do të lehtësonte barrën e familjes.

Gjithashtu mund te shikoni

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Back to top button